Un any sense Pau Donés: repassem la seva trajectòria

Un any sense Pau Donés: repassem la seva trajectòria

Avui fa un any de la mort de Pau Donés, una de les persones més estimades del món de la música al nostre país. Moltes generacions han crescut amb la seva música, i actualment les seves cançons continuen sonant amb molta força. Per recordar la seva figura hem volgut fer un petit repàs de la seva trajectòria i destacar les seves cançons més emblemàtiques.  

Pau Donés i Cirera va néixer a Barcelona l’11 d’octubre del 1966, i des de ben petit el va interessar el món de la música; de fet, va muntar un grup amb el seu germà Marc que es deia Jay & Company i, més tard, Dentaduras Postizas. Però la fama li va arribar l’any 1996 amb Jarabe de Palo, i va ser amb una de les cançons més emblemàtiques del pop rock espanyol, La Flaca. 

Aquest tema es va fer tan popular, en part, gràcies al fet que va ser la cançó oficial de la campanya publicitària d’una marca de tabac, i l’èxit es va fer extensible a tot el disc, amb cançons com Quítame la vida, El lado oscuro i Grita.  

La banda no es va quedar aquí i l’any 1998 arribava el seu segon disc, titulat Depende, la cançó homònima del qual es convertia, també, en una de les més importants del grup.  

L’any 2001 publicaven De vuelta y vuelta, el tercer àlbum, i el 2003 ens deixaven una altra d’aquelles cançons que van passar a la història, Bonito.

El llegat musical que ha deixat Pau Donés és enorme; després de l’àlbum Bonito van venir 1m2 i Adelantando, amb algunes cançons importants, com Déjame vivir, al costat de La Mari de Chambao.

Els van seguir Orquesta reciclando, ¿Y ahora qué hacemos? i Somos.

L’any 2015 Donés va anunciar que l’havien operat d’un càncer de còlon i va fer una petita aturada a la seva trajectòria musical; tot i així, va continuar fent algun concert benèfic, i l’any 2017 publicava 50 palos, amb alguns dels seus grans èxits i la cançó Humo.

Malauradament la malaltia va continuar avançant, però ell no va voler marxar sense regalar-nos un últim disc, titulat Tragas o escupes.

Un any sense Pau Donés: repassem la seva trajectòria

Notícia

9 Juny 2021

ALTRES NOTÍCIES
Estàs escoltant