Tornen les cintes de casset?

Coldplay, Lewis Capaldi o Robbie Williams han tornat a apostar per aquest format

Parlar de cintes de casset és un tema totalment nostàlgic per a tota una generació. Qui no recorda els típics walkmans? Doncs sembla que tornen a estar d’actualitat.

Al Regne Unit, les vendes de  música en aquest format s’han disparat, i aquest 2019 se n’hauran venut 100.000 cintes. El que és més curiós és que la gran majoria es venen a menors de 25 anys, cosa que vol dir que no es tracta de nostàlgics, sinó de gent jove que aposta per un format diferent del que estan acostumats.

Tot i que la xifra de vendes d’aquest any està molt lluny dels 83 milions de cassets que es van vendre durant el 1989, molts dels grups del moment hi aposten.

Aquests en són alguns:

Coldplay

 

View this post on Instagram

 

#EverydayLife The new album Out Friday 🌙☀️ #Coldplay

A post shared by Coldplay🌙☀️ (@coldplay) on

La setmana passada va sortir a la venda Everyday life, un doble àlbum que, a més de sortir a la venda en CD, streaming i vinil, també està disponible en cinta de casset.

A banda de ser notícia per llançar el treball en aquest format, Coldplay també ho són perquè han declarat que no farien gira de presentació per evitar contaminar. D’aquesta manera, van donar per inaugurada la gira amb el primer concert a Jerusalem, que es va transmetre en streaming per YouTube, i la van acabar aquest dilluns a Londres.

Lewis Capaldi

L’escocès va publicar una reedició del seu primer àlbum, en què va afegir tres cançons noves més el single “Before you go”, que ja pots escoltar a RAC105, i també va optar per aquest format per distribuir-lo.

Robbie Williams

 

View this post on Instagram

 

It’s here! My new album ’The Christmas Present’ is out now everywhere x . (Link in bio)

A post shared by Robbie Williams (@robbiewilliams) on

Robbie Williams ha tret al mercat el que és el seu primer àlbum de Nadal. Es tracta d’un treball dividit en dues parts: Christmas past i Christmas future. L’artista també ha decidit que, a més de CD, vinil i format digital, l’àlbum també es pot trobar en cinta de casset.

Camela


Parlar de cintes de casset és, sens dubte, parlar de Camela, una formació que deu bona part de l’èxit a aquest format. El debut d’aquest duet va ser exclusivament per una cinta que va arribar a mans d’una discogràfica, que els va proposar gravar un disc.

Ara, 25 anys més tard, publiquen el seu nou àlbum, Rebobinando, en aquest format.

També cal destacar que Ariana Grande o Billie Eilish, entre d’altres, han llançat els seus últims treballs en cinta de casset.

Notícia

26 Novembre 2019

ALTRES NOTÍCIES
Estàs escoltant