Rosalía guanya el seu primer Grammy i el dedica en català

Foto: Rosalía guanya el seu primer Grammy. // ACN - Cultura (Reuters)

La cantant ha agraït el premi a la seva família amb unes paraules en català des de Los Angeles

Rosalía ja té el premi que li faltava: un Grammy. En la 62a edició dels prestigiosos premis de la música, que s’ha fet aquest dilluns de matinada a Los Angeles, la de Sant Esteve Sesrovires ha aconseguit la seva primera estatueta. Ha estat en la categoria de millor disc llatí de rock, urbà o alternatiu per l’àlbum El mal querer.

Rosalía ha agraït el premi amb unes paraules en català dedicades a la seva família: “Us estimo molt i gràcies, perquè sense vosaltres no hauria pogut arribar fins aquí“.


La de Sant Esteve Sesrovires ho ha celebrat, a més, amb una exhibició flamenca al cor de Los Angeles.

 

 

 La reina de la nit: Billie Eilish

Tot això en una nit en què Billie Eilish, amb 18 anys acabats de fer, s’ha coronat com la gran estrella del moment i ha aconseguit els sis guardons a què estava nominada. El cas és que entre els premis que ha obtingut hi ha el pòquer dels que es considera que són els més importants: el de millor àlbum, millor cançó de l’any, millor gravació i millor artista revelació.

 

Per entendre la magnitud del que ha aconseguit aquesta matinada la cantant nord-americana, atenció a aquesta dada: fins ara només un artista havia aconseguit els quatre guardons en una mateixa edició: Cristopher Cross l’any 81. Eilish ho ha fet amb només 18 anys.

La gala, marcada per la mort de Kobe Bryant

Més enllà de la música, el nom que ha marcat la gala dels Grammy ha estat el de Kobe Bryant, mort aquest diumenge en un accident d’helicòpter a prop de Los Angeles. La pèrdua de l’estrella de l’NBA s’ha sentit durant tota la cerimònia, que justament s’ha fet a l’Staples Center de Los Angeles, l’estadi on el jugador va fer història amb els Lakers.

La cantant i presentadora de la gala, Alicia Keys, li ha dedicat el discurs inicial i una cançó a cappella. Molts dels guanyadors dels premis també han esmentat el seu nom durant els discursos.

Foto: Rosalía guanya el seu primer Grammy. // ACN - Cultura (Reuters)

Notícia

27 Gener 2020

ALTRES NOTÍCIES
Estàs escoltant