PREMIS RAC105: EL RECONEIXEMENT A LA MÚSICA EN TEMPS DE PANDÈMIA

PREMIS RAC105: EL RECONEIXEMENT A LA MÚSICA EN TEMPS DE PANDÈMIA

La gala es farà el dimarts 18 de maig a la Sala Barts i la presentaran Marc Giró i Montse Vidal.

El 18 de maig a la Sala Barts de Barcelona se celebraran els Premis RAC105, uns premis que han nascut amb el propòsit de reconèixer tota la feina feta pel sector musical durant els temps de pandèmia. 

A RAC105 sempre hem estat al costat de la música, i encara més en un any sense grans festivals i gairebé cap concert, en què la ràdio ha estat el gran aparador. Per això a RAC105 hem incrementat la presència de música feta a Catalunya”, explica Jofre Llombart, sotsdirector de RAC105. 

Els premis reconeixen la feina dels artistes en set categories: millor àlbum, millor cançó, millor directe, millor artista revelació, millor videoclip, la cançó que més ha sonat a RAC105 i el millor artista –aquesta última per votació popular. Els noms dels guanyadors es faran públics el dilluns 3 de maig en una roda de premsa a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm.


Entra i vota pel teu artista preferit i entra en el sorteig d’abonaments complets pel Festival Cruïlla 2021


El jurat dels Premis RAC105 està format per Jofre Llombart (sotsdirector de RAC1 i RAC105), Albert Buscarons (RAC105), Agnès Marqués (No ho se de RAC1), Silvia Colomé (Cultura de La Vanguardia) Laura Durán (Canet Rock), Jordi Herreruela (Festival Cruïlla) i el doctor Bonaventura Clotet. 

“Aquesta gala de premis és la manera de llançar un missatge d’esperança per al sector musical, una manera de marcar la tornada a la normalitat, una normalitat en què podrem tornar a gaudir de la música en directe”, així explica el motiu de la creació d’aquests premis Jofre Llombart.

A la gala, que es farà el 18 de maig viurem una nit màgica per a la música, perquè gràcies a Cetir Ascires, els Premis RAC105 tindran mesures de prevenció i seguretat i tots els assistents passaran un test d’antígens.

Els presentadors dels Premis RAC105 seran Marc Giró i Montse Vidal, i hi haurà actuacions estel·lars que s’anunciaran més endavant. Tota la cerimònia es podrà seguir a través de l’antena de RAC105 i les seves xarxes a partir de les vuit del vespre

RAC105 compromesos amb la música juntament amb Estrella Damm, Robin Mask, Frit Ravich, General Òptica, Euroaula i Cellers Maset. I amb el suport de la Generalitat de Catalunya


BASES PREMIS RAC105

Bases generals.

1.1.Objecte
RADIOCAT XXI, SL, societat degudament constituïda a la legislació espanyola, amb domicili social a l’Avinguda Diagonal 477, planta 15, 08036 Barcelona i CIF B-61726626, en endavant RAC105, organitza el Premis RAC105 que tenen com a principal objectiu reconèixer la feina del sector musical durant la pandèmia. Una manera de demostrar la importància que té la música per a la societat. Per això, aquest reconeixement en forma de premis és per a tota la música de producció catalana emesa a RAC105.

Condicions/requisits per participar-hi.

Els grups i/o artistes hauran de complir els requisits següents: Ser una producció catalana* emesa a RAC105 entre l’1 de març del 2020 fins a l’1 de març del 2021.

*Amb producció catalana ens referim a una obra audiovisual amb representació catalana en alguna de les branques de la composició, interpretació, producció i/o la presència de talent català en el procés de composició, interpretació i producció.

**També seran reconegudes com a producció, encara que no compleixin aquests requisits, aquelles creacions cantades en llengua catalana.

RAC105 es reserva el dret a desqualificar dels premis qualsevol participant que no respecti les bases, que participi directa o indirectament en conductes, o que de qualsevol manera publiqui continguts, de caràcter difamatori, injuriós, obscè, amenaçador, xenòfob, que inciti a la violència, que sigui discriminatori o que atempti contra la llei, la moral, l’ordre públic, l’honor o la intimitat de l’organitzador o de tercers.

Premis.

3.1. Categories.
Hi haurà 7 premis no dineraris, dividits en 6 categories objectives escollides pel nostre jurat i una categoria de votació popular:

MILLOR ÀLBUM
Els candidats seran les obres musicals de producció catalana que incloguin un mínim de 9 cançons, que tinguin o hagin tingut presència a RAC105 i s’hagin editat entre l’1 de març del 2020 i l’1 de març del 2021.

MILLOR CANÇÓ
Les candidates seran totes aquelles cançons de producció catalana emeses a RAC105 editades entre l’1 de març del 2020 i l’1 de març del 2021.

MILLOR DIRECTE ARTISTA/GRUP
Els candidats seran aquells grups i/o artistes de producció catalana emesos a RAC105 que han dut a terme concerts i/o presentacions en directe adaptant-se a les noves condicions de seguretat i d’aforaments reduïts entre l’1 de març del 2020 i l’1 de març del 2021.

MILLOR ARTISTA/GRUP REVELACIÓ
Els candidats seran grups i/o artistes de producció catalana amb un màxim de 2 àlbums al mercat musical emesos a RAC105 entre l’1 de març del 2020 i l’1 de març del 2021.

MILLOR VIDEOCLIP
Els candidats són totes aquelles produccions audiovisuals publicades entre l’1 de març del 2020 i l’1 de març del 2021. Es pot donar el cas que la cançó hagi estat editada en dates anteriors a les esmentades. En aquest cas, és la data de publicació del videoclip la que determina la participació en aquesta categoria.

CANÇÓ DE PRODUCCIÓ CATALANA QUE MÉS HA SONAT A RAC105
La cançó guanyadora serà la que més hagi sonat* a RAC105 atenent, entre d’altres, a la opinió i sol·licituds del públic entre l’1 de març del 2020 i l’1 de març del 2021. Sempre haurà de ser una producció catalana, independentment de la llengua en què sigui interpretada.

*Les tocades seran verificades pel sistema de programació de l’emissora i el software de reconeixement musical “Vericast”.

MILLOR ARTISTA/GRUP (PER VOTACIÓ POPULAR)
Els candidats són tots els grups i artistes musicals que hagin publicat un disc i/o cançó entre l’1 de març del 2020 i l’1 de març del 2021. Aquest premi serà escollit per votació popular a través de RAC105.cat. El període de votació s’iniciarà a les disset hores (17.00) del dia 23 d’abril del 2021 i finalitzarà a les vint-i-tres cinquanta-nou (23.59) del 2 de maig del 2021.

3.2. Jurat.
El jurat estarà format per professionals del sector i personalitats de la societat catalana com Jofre Llombart (RAC1) Agnès Marqués (RAC1), Bonaventura Clotet, Silvia Colomé (La Vanguardia), Albert Buscarons (RAC105) Laura Durán (Canet Rock) i Jordi Herreruela (Festival Cruïlla)

3.3. Anunci dels guanyadors/es.
El 3 de maig s’anunciaran oficialment els guanyadors en una roda de premsa des de l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm a les dotze del migida. Tot això, acompanyat d’un comunicat i una nota de premsa a RAC105.cat i RAC1.cat.

En cas de no tenir resposta per part del guanyador, quedarà desqualificat i es procedirà a triar-ne un altre, seguint els mateixos criteris i procediments.

En cap cas el premiat podrà vendre o subhastar o dur a terme, en general, qualsevol tipus d’acte que impliqui la comercialització del premi. El guanyador/a es compromet a col·laborar amb RAC105 en les activitats publicitàries vinculades amb la promoció de l’esdeveniment i el premi sense remuneració per aquest concepte. Per tant, autoritza la comunicació del seu nom i imatges per a la seva promoció, ja sigui a través de les xarxes socials o als mitjans de comunicació (ràdio, paper i televisió).

3.4. Lliurament de premis.
L’entrega dels premis esmentats serà el 18 de maig a les 20 hores a la Sala BARTS de Barcelona. La no assistència per una causa de força major a aquesta gala no implicarà la pèrdua del premi en qüestió. La no assistència injustificada implicarà la pèrdua del premi.

Propietat intel·lectual i drets d’imatge.

RAC105 utilitzarà, lliure de cost, la imatge i música dels guanyadors que hagin acceptat el premi per a la comunicació dels PREMIS RAC105 a través de les xarxes socials i mitjans de comunicació. S’utilitzarà des del moment en què s’anunciïn els PREMIS RAC105 (23 d’abril del 2021) fins a la seva finalització un cop acabada la gala de lliurament de premis i la seva posterior comunicació (22 de maig del 2021).

Acceptació de les bases.

El participant accepta expressament, sense reserva ni limitacions, complir totes i cadascuna de les bases escrites.

El no compliment d’alguna d’aquestes bases podrà comportar l’exclusió de qualsevol premiat de rebre el premi en qüestió i de la gala pròpiament, que serà el 18 de maig del 2021 a la Sala Barts. En cas de dubtes o discrepàncies en la interpretació de les bases, RAC105 en farà una interpretació atenent a l’esperit i la finalitat dels Premis RAC105.

RAC105 no assumirà responsabilitats si hi ha disconformitat dels participants amb el que s’ha establert en les presents bases o amb les decisions que adopti.

RAC105 es reserva el dret de cancel·lar unilateralment els Premis RAC105, en qualsevol moment i sense causa. Tanmateix, RAC105 es reserva el dret de modificar les bases dels Premis RAC105 en qualsevol moment.

Responsabilitat

Sense limitar en cap mesura els drets dels guanyadors i/o participants als Premis RAC105 i a la seva gala de lliurament, RAC105 refusa qualsevol responsabilitat en el cas de la suspensió dels premis i la seva respectiva gala de lliurament per una causa de força major, qualsevol restricció aplicada per les autoritats competents pel covid-19 i/o qualsevol fet que obligui RAC105 a suspendre o ajornar els premis.

Legislació i jurisdicció

Les bases presents es regeixen per la llei espanyola. Els participants accepten que qualsevol controvèrsia que pugui sorgir en la interpretació i execució d’aquestes bases quedarà sotmesa a la jurisdicció dels jutjats i tribunals de la ciutat de Barcelona, tret que, d’acord amb la normativa aplicable, altres tribunals i jutjats resultin competents.

CONSULTA AQUÍ LES BASES LEGALS

PREMIS RAC105: EL RECONEIXEMENT A LA MÚSICA EN TEMPS DE PANDÈMIA

Notícia

23 Abril 2021

ALTRES NOTÍCIES
Estàs escoltant