Les 5 tradicions nadalenques més peculiars d’arreu del món

Ja hem entrat al mes de desembre, i això vol dir que, inevitablement, d’aquí a pocs dies serem de ple en època nadalenca, que es viu de maneres diferents segons el lloc del món on siguem.

1- Llançar sabates – República Txeca

El dia 24 a la República Txeca les dones solteres es col·loquen davant de la porta de casa seva, agafen una sabata i la llancen per sobre de l’espatlla. La tradició diu que, si la sabata cau amb la punta mirant cap a la porta, la dona trobarà parella l’any següent, i si cau amb la punta mirant cap a fora, no.

2- Amagar les escombres – Noruega

A Noruega hi ha la creença que la nit de Nadal és una nit en què els esperits i les bruixes tornen. Per això, abans d’anar a dormir, els noruecs amaguen les escombres, per evitar que alguna bruixa els hi pugui robar.

3- Segrestar els pares – Sèrbia

Dues setmanes abans que arribi el dia de Nadal, els nens serbis segresten les seves mares, les lliguen de peus i mans i els canten cançons. A més, els diuen que si volen que les alliberin, els han de comprar regals. Això es repeteix igual, dues setmanes més tard, amb els pares.

4- Menjar pollastre fregit de KFC – el Japó

Quan pensem en un sopar la nit de Nadal, l’última cosa que ens ve al cap és un sopar de menjar ràpid, però, pel que sembla, al Japó s’ha convertit en una tradició.

La religió cristiana és pràcticament inexistent al país nipó, però als anys 70 la cadena KFC hi va fer una campanya brutal per promocionar la nit del 24 i, actualment, s’ha instaurat com a tradició.

5- Els animals parlen? – el Brasil

Al Brasil es creu que per Nadal els animals poden parlar. Això fa que els nens de la casa intentin conversar amb els seus animals de companyia durant aquest període de l’any.

Pel que sabem, encara no s’ha trobat cap gos que parli, però no se sap mai.

Vist des de Catalunya, la nostra tradició sembla molt normal, però segur que en altres punts del planeta tampoc veuen gaire clar això de menjar-se 12 raïms amb les 12 campanades o picar un tronc amb un pal de fusta perquè cagui torrons.

Notícia

4 Desembre 2019

ALTRES NOTÍCIES
Estàs escoltant