Led Zeppelin guanya als tribunals pel seu èxit més important

La cançó és 'Stairway to heaven', un èxit de les radiofórmules de l'any 1971

 

Led Zeppelin ha guanyat l’enèsim judici per l’autoria del seu èxit més important. És Stairway to heaven, cançó que pertany al quart disc de la banda britànica i que, malgrat els vuit minuts de durada, es va convertir en un èxit de les radiofórmules l’any 1971.

Hi ha un grup, coetani a Led Zeppelin, que des de fa anys reivindica l’autoria dels primers acords de Stairway to heaven, que va compondre el guitarrista de Led Zeppelin Jimmy Page.

Uns acords que la banda californiana Spirit assegura que Page va copiar de la cançó que el grup californià va publicar tres anys abans, que es titula Taurus i que és aquesta. Fixeu-vos sobretot en l’inici, que és la clau d’aquesta polèmica:

La batalla legal per l’autoria de Stairway to heaven ve de lluny i avalada per les moltes acusacions de plagi que Led Zeppelin ja havia acceptat prèviament d’altres compositors. En aquesta ocasió, els membres de Spirit van voler recordar al tribunal que van fer gires conjuntes amb Led Zeppelin i que Jimmy Page va demanar al grup que li ensenyessin els acords de Taurus.

Milions de dòlars en joc

Un tribunal de San Francisco ha decidit, gairebé 50 anys després, que malgrat la semblança entre els acords dels passatges principals de les dues cançons, no es pot considerar que Stairway to heaven sigui un plagi. És la mateixa conclusió a què va arribar fa quatre anys un jurat de Los Angeles.

Darrere d’aquestes demandes hi havia en joc els moltíssims diners que s’han  guanyat amb la cançó i els beneficis que encara es continuen generant. Només l’any passat, Led Zeppelin es va embutxacar gairebé tres milions de dòlars per les vendes i reproduccions digitals de Stairway to heaven.

Notícia

10 Març 2020

ALTRES NOTÍCIES
5 himnes sobre l’amistat
Notícia 2 Abr 2020

5 himnes sobre l’amistat

Una de les coses que més trobem a faltar aquests dies de confinament són les relacions socials, els dinars familiars, els vermuts amb els amics,...

Estàs escoltant