La Xina, contra BTS per un comentari sobre la guerra de Corea

No hi ha cap dubte que BTS és un dels grups del moment. Des que van llançar la seva cançó Dynamite, la primera íntegrament en anglès, no paren de sonar per totes les emissores del món i de guanyar premis internacionals. Però l’èxit comporta una gran responsabilitat i qualsevol declaració que faci algun membre del grup pot tenir conseqüències.

Només falten tres dies per a la sortida a borsa de Big Hit Entertainment, la companyia que gestiona la formació, i sembla que algun inversor del mercat xinès es pot fer enrere després de les declaracions del líder de BTS, RM.

La banda va rebre el premi de la Korea Society, una organització amb seu a Nova York que vol bastir ponts entre els Estats Units i Corea del Sud. En el discurs d’agraïment del premi, el cantant RM va dir: “Sempre recordarem la història de dolor que les nostres dues nacions van compartir juntes, i els sacrificis d’innombrables homes i dones”.

No ha dit res de la Xina, que, però, a la guerra de les dues Corees hi va participar donant suport a la República Popular Democràtica de Corea, al nord, mentre que els Estats Units van ajudar la República de Corea, al sud, país d’on són els BTS.

Alguns usuaris a les xarxes socials han començat a dir-hi la seva i, fins i tot, l’etiqueta “BTS ha humiliat la Xina” s’ha convertit en trending topic. A més, el ministre d’Exteriors de la Xina, Zhao Lijian, ha qualificat les declaracions de desafortunades i ha dit que “tots hem d’aprendre lliçons de la història i mirar al futur, mantenir la pau i enfortir l’amistat”.

Sembla que empreses com Samsung, Hyundai i Fila ja han marcat distància amb BTS a la Xina retirant els anuncis i productes associats al grup per evitar boicots dels consumidors xinesos.

 

Notícia

14 Octubre 2020

ALTRES NOTÍCIES
Estàs escoltant