Els motius pels quals Shakira no actuarà al Mundial de Qatar

Els motius pels quals Shakira no actuarà al Mundial de Qatar

Shakira ha estat l’última artista a baixar del carro del Mundial de Qatar. La cantant colombiana ha negat aquest dimecres que actuï a la cita esportiva, després que s’estengués el rumor i els seguidors l’assetgessin amb crítiques a les xarxes socials.

Tot i això, no és l’única que s’ha negat a actuar al Mundial. Dua Lipa tampoc hi anirà, i diu que animarà el Regne Unit des de casa. També ha rebutjat participar-hi Rod Stewart, que ha declarat a The Times que li van oferir un milió de dòlars, però que ho va rebutjar perquè no li va semblar correcte anar-hi.

La decisió que ha pres Shakira, però, no ha estat fàcil. Més enllà del que suposa trencar un contracte amb aquest país, la cantant s’ha enfrontat a la decisió entre la quantitat econòmica que suposa estar en un esdeveniment així i la seva visibilitat (aquest seria el seu quart Mundial, després d’Alemanya, Sud-àfrica i el Brasil), o enfortir una marca personal que es podria veure perjudicada si l’artista continués endavant amb la seva participació en la cerimònia inaugural del Mundial. 

Després de la baixada de la popularitat de la cantant de Barranquilla a causa de la filtració de la seva situació amb Hisenda, la cantant ha viscut una autèntica muntanya russa de reputació. Va mantenir la situació econòmica sota control gràcies al fet que va evitar sortir en fotografies entrant als tribunals, però després de la caiguda de la seva reputació va viure un punt àlgid quan van transcendir les infidelitats de la seva ja exparella Gerard Piqué, a qui, poc després que anunciessin la seva separació, es va veure passant temps amb Clara Chía

En qüestió d’una setmana, la cantant va guanyar quasi dos milions i mig de seguidors al seu perfil d’Instagram, i això va anar acompanyat d’una onada massiva de suport internacional.

Sigui com sigui, després de la polèmica i les crítiques que Shakira va rebre quan es va popularitzar el rumor sobre la seva actuació al Mundial de Qatar del 2022, l’artista va publicar a Twitter un missatge que destacava el treball de la seva fundació, Pies Descalzos, que treballa per millorar l’educació de nens colombians en risc d’exclusió o en situació de pobresa, missatge que es va interpretar com una declaració d’intencions.

Ara com ara se sap poca cosa de la llista d’estrelles que actuaran diumenge a la cerimònia d’inauguració del Mundial de Qatar: la FIFA ho gestiona amb un gran secretisme. 

Tot i això, s’ha sabut que hi haurà un dels membres de la banda BTS i també els autors de la cançó oficial, de la qual s’ha avançat un fragment. La canten Maluma, Nicki Minaj i Myriam Fares.

Desenes de concerts i el FIFA Fan Festival

Durant el mes que dura el Mundial es faran desenes de concerts. En alguns clubs i hotels de Doha també hi passaran Black Eyed Peas, J Balvin, Robbie Williams i Jason Derulo

També es farà el FIFA Fan Festival en un recinte amb accés gratuït i amb capacitat per a 40.000 persones, on actuaran Sean Paul i Omar Montes, entre d’altres.

Els motius pels quals Shakira no actuarà al Mundial de Qatar

Notícia

18 Novembre 2022

ALTRES NOTÍCIES
Estàs escoltant