Els festivals que s’han cancel·lat i els que (de moment) continuen en peu

Els efectes de la pandèmia sobre el món musical recauen directament en els concerts i festivals d’arreu del món, amb l’obligació de cancel·lar-se o ajornar-se, en els millors casos. A casa nostra, alguns dels festivals més representatius que es celebren cada any entre la primavera i la tardor ja han anunciat el seu ajornament fins l’any que ve.

La setmana passada es coneixia la cancel·lació del Sonar, previst pels dies 17, 18 i 19 de juny, així com la del Festival de Peralada, que havia de començar el 2 de juliol. Aquesta setmana començava amb la notícia de la cancel·lació del Primavera Sound, que inicialment va ajornar la seva celebració fins a finals d’agost, però que degut a la impossibilitat de dur a terme el festival en condicions, l’organització s¡ha vist obligada a deixar la celebració del vintè aniversari del festival per l’any que ve.

En el cas del Festival Jardins Pedralbes, alguns concerts s’han cancel·lat, altres s’han ajornat fins l’any que ve i alguns altres continuen en peu.

D’altra banda, el Festival Cruïlla, una altra de les cites ineludibles de l’estiu a casa nostra, encara manté la seva programació pels dies 2,3 i 4 de juliol. Tot i que un comunicat penjat al web del festival fa preveure quin serà el desenllaç de l’edició d’enguany. A l’escrit es pot llegir que “difícilment serà possible la celebració del festival però encara no podem prendre la decisió definitiva perquè cal que es decreti des del govern la cancel·lació de grans esdeveniments per causes de força major, condició sense la qual no es pot cancel·lar la gran quantitat de contractes”.

En una situació semblant estan el Vida Festival, pendent de celebrar els mateixos dies que el Cruïlla, 2, 3 i 4 de juliol i el Canet Rock, programat pel 4 de juliol.

Pel que fa al festival de Cap Roig, tot fa pensar també en un ajornament o cancel·lació com a mínim, de les primeres dates, ja que, en aquest cas, la durada del festival s’allarga vàries setmanes i les condicions sanitàries poden variar.

En el cas del Festival Strenes, un dels primers afectats per la crisi del Covid-19 (ja que s’havia de celebrar entre el 28 de març i el 3 de maig), es va cancel·lar però podent reubicar fins a un 80% de les actuacions en una edició prevista per a les dates que van entre el 26 de juny i l’11 de juliol.

Notícia

13 Maig 2020

ALTRES NOTÍCIES
Estàs escoltant