Els 5 millors videoclips de Michael Jackson

Un dia com avui, però del 2009, el “Rei del Pop” moria de manera sobtada per una intoxicació aguda de medicaments que li van provocar una aturada cardíaca, elevant la seva categoria d’estrella de la música a mite. Al marge de les polèmiques extramusicals que des de fa molts anys envolten la seva figura, és innegable que Michael Jackson és un dels noms més influents de la música de les últimes dècades, un artista complet que encara avui dia ostenta el rècord d’haver fet el disc més venut de la història (Thriller) i que va revolucionar el pop i el món dels videoclips a principis dels anys 80. Avui, en l’onzè aniversari de la seva mort, recuperem els més impactants.

1. Thriller (1983)

El videoclip amb què Michael Jackson va redefinir el gènere i va trencar barreres racials. 14 minuts que van canviar per sempre la cultura popular, dels quals han trascendit elements mítics com el ball de zombies o la icònica jaqueta vermella que l’artista porta al vídeo.

 

2. Bad (1987)

Un curtmetratge de 18 minuts de durada i una versió videoclip de 4 minuts dirigit per, ni més ni menys que Martin Scorsese. Basat en el musical West Side Story, va ser rodat al metro de Brooklyn i va comptar amb la participació de Wesley Snipes.

 

3. Smooth Criminal (1988)

Amb referències al cinema negre dels anys 40 i també a clàssics americans, amb passes de ball de Fred Astaire, va introduïr un nou moviment: la inclinació antigravetat, que reprodueix, entre altres moviments icònics, l’espectacle One de Cirque Du Soleil basat en el Rei del pop.

 

4. Remember the time (1992)

Ambientat en l’Antic Egipte, també és un dels seus videoclips més recordats i elogiats, gràcies al seu espectacular vestuari i coreografia. Va comptar amb la participació de l’actor Eddie Murphy, de la model Iman, així com de Magic Johnson.

 

5. Black or white (1991)

Molt avançat tecnològicament per l’època, aquest videoclip mostrava elements representatius de ciutats d’arreu del món i seqüències de transformació de cares. Hi van participar Tyra Banks i Macaulay Culkin.

Notícia

25 Juny 2020

ALTRES NOTÍCIES
Estàs escoltant