El Procicat aprova el pla de reobertura de l’oci nocturn

El Procicat aprova el pla de reobertura de l’oci nocturn

L’oci nocturn ha estat un dels sectors que més ha patit la crisi del coronavirus; mentre que tot va tornant a la normalitat a poc a poc, ells estan tancats des de fa més d’un any i mig. Ara, però, tot i que encara no s’ha anunciat el dia exacte que podran tornar a obrir les discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacles i bars musicals, s’hi dona el tret de sortida amb l’aprovació del pla sectorial per a la reobertura de l’oci nocturn.

Aquest pla detalla quines són les mesures que hauran de complir els locals:

– Els que superin l’aforament de 500 persones estaran obligats a tenir un sistema de venda d’entrades anticipades de manera telemàtica i totes les entrades venudes hauran de ser nominatives per poder fer el seguiment en cas de contagi. En els llocs de menys capacitat, només serà una recomanació.

– En cas de cues s’haurà de garantir la distància de seguretat i vigilar que tothom porti mascareta, també a l’exterior.

Es podrà estar a la pista de ball, però no s’hi podrà consumir i caldrà portar-hi la mascareta en tot moment. A més, l’espai haurà d’estar perimetrat.

Es podrà servir a la barra, però sempre s’haurà de garantir la distància interpersonal. A més, no es permetran els utensilis compartits. Es podrà prescindir de la mascareta per menjar o beure.

– Els locals hauran de garantir la ventilació i intensificar les tasques de neteja i desinfecció.

El protocol arriba després de les protestes del sector, que ha manifestat que s’ha sentit desprotegit i es reivindica com una alternativa segura a les festes de carrer, tal com explicava Ramon Mas, secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona i Província a la manifestació que van fer aquest dilluns a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

La nit del dijous 20 de maig es farà un estudi clínic a Sitges amb 400 voluntaris que podran gaudir de l’oci nocturn de la ciutat. Aquest esdeveniment servirà de prova abans no s’anunciï la data d’obertura dels locals.

El Procicat aprova el pla de reobertura de l’oci nocturn

Notícia

12 Maig 2021

ALTRES NOTÍCIES
Estàs escoltant