Dua Lipa no actuarà al Mundial de Qatar perquè no respecten els drets humans

Dua Lipa no actuarà al Mundial de Qatar perquè no respecten els drets humans

El 20 de novembre comença, a l’estadi Al-Bayt de la ciutat d’Al-Khor, el Mundial de futbol de Qatar 2022.

La cita esportiva comença amb una gran polèmica, ja que segons moltes informacions, l’emirat àrab no estaria respectant els drets dels treballadors, els drets socials, la llibertat d’expressió, els drets de les dones, els drets del col·lectiu LGTBIQ+ ni, en general, els drets humans. Això ha fet que molta gent hagi aixecat la veu en contra d’aquest Mundial, l’última ha estat Dua Lipa.

La cantant britànica ha fet un comunicat a les xarxes socials per aclarir que no actuaria a Qatar.

L’artista ha dit: “No hi actuaré i mai he estat involucrada en cap negociació per actuar-hi”. I ha afegit: “Espero visitar Qatar quan compleixi amb els drets humans amb els quals es va comprometre quan es va convertir en la seu del Mundial de futbol”.

A més, també ha volgut deixar clar que donarà suport a Anglaterra, però ho farà des de la distància.

No és la primera persona pública que s’ha negat a assistir al Mundial, fa poc el famós streamer Ibai Llanos va anunciar que havia rebutjat anar-hi.

Els que no han rebutjat anar-hi sinó que seran els encarregats d’inaugurar el Mundial són Shakira, BTS i Black Eyed Peas.

Shakira, que just acaba de revelar una campanya publicitària de Nadal amb Burberry a Instagram, cantarà acompanyada de la banda de K-pop més coneguda del món, BTS, i dels estatunidencs Black Eyed Peas.

Serà la quarta participació de la colombiana en un Mundial de futbol. Després de debutar el 2006 a Alemanya amb el seu tema Hips don’t lie, Shakira ha estat present en dues cerimònies més del futbol global: amb Waka Waka va obrir el Mundial de l’Àfrica del 2010 i La La La va ser l’himne del Brasil el 2014.

Dua Lipa no actuarà al Mundial de Qatar perquè no respecten els drets humans

Notícia

15 Novembre 2022

ALTRES NOTÍCIES
Estàs escoltant