Cami, la nova revelació de la música llatina

Cami, la nova revelació de la música llatina

Avui us presentem una de les grans revelacions de la música llatina dels últims temps. I és que les xifres l’avalen. Cami va publicar el 2018 el seu primer disc, Rosa, amb el qual va assolir la xifra de 250 milions de reproduccions en les plataformes d’streaming, convertint-se en un disc històric al seu país i aconseguint dues nominacions als Latin Grammy Awards.

En aquest 2020 ha vist la llum Monstruo, el seu segon treball , amb què l’artista comença el camí de consolidació de la seva carrera i amb el qual ha aconseguit ha guanyat dos Premis Pulsar en les categories “Artista de l’any” i “Cançó de l’any” pel tema “Aquí estoy”. Hem mantingut una conversa telemàtica amb ella i ens ha parlat del disc, del seu moment professional i de la situació que està vivint el seu país, Xile. A les portes de la redacció d’una nova Constitució arran del referèndum del passat 25 d’octubre i després de viure un any històric el passat 2019 en què la població va prendre els carrers en l’anomenat “Estallido social”, el país està immers en un històric moment de canvis intentant deixar enrere les bases heretades de la dictadura de Pinochet.

Comencem escoltant el significat de la cançó “Aquí estoy”, un dels grans èxits comercials del disc i del plaer que ha suposat per ella escriure-la:

 

Aquí en teniu el videoclip:

 

Una altra cançó destacada del disc és “Big Bang”, l’últim senzill, un tema intimista que parla de refugiar-se amb la persona estimada amb referències a l’espai com a lloc ideal a on fugir plegats. Cami ens explica com va néixer el tema: 

 

Aquest n’és el videoclip:

 

L’exposició pública generada per les xarxes socials és un tema del que, juntament amb altres, tracta la cançó “La entrevista”. L’artista ens ho explica i ens parla de com viu ella aquesta exposició social:

 

La cantant va quedar en segona posició en l’edició del 2015 del talent show The voice a Xile, i és allà a on va començar a treballar amb el reconegut cantant Luis Fonsi, que va ser el seu “coach”. També ha col·laborat amb el cantant espanyol Antonio José. L’artista també menciona  altres figures de la música amb les que, segons afirma, seria un plaer col·laborar:

 

Cami va participar activament en el moviment  batejat com “Estallido social” que va tenir lloc a Xile el passat 2019, i que va omplir els carrers de protestes demanant un model social i econòmic més just per a la població. El 25 d’octubre, els xilens van votar a favor de redactar una nova Constitució, deixant enrere la heretada del dictador Augusto Pinochet. Aquesta és la postura de l’artista al respecte:

 

Per últim, en un país a on  hi ha encara molt camí per recórrer respecte els drets de les dones, Cami reconeix la seva figura com a possible inspiració feminista per a les noves generacions.

Montse Vidal.

 

 

 

 

 

 

Cami, la nova revelació de la música llatina

Notícia

20 Novembre 2020

ALTRES NOTÍCIES
Estàs escoltant