5 himnes sobre l’amistat

Una de les coses que més trobem a faltar aquests dies de confinament són les relacions socials, els dinars familiars, els vermuts amb els amics, etc. Tot i que les videotrucades ens hi acosten, no poden substituir el contacte cara a cara, així que mentre no puguem tornar a quedar per fer un cafè o una cervesa,  recordem aquestes cinc grans cançons que parlen de l’amistat incondicional.

 

I’ll be there for you (The Rembrandts)

Aquest gran tema escrit el 1994 exclusivament per la sèrie Friends, emesa per l’NBC, continua sent un clàssic de la televisió. Al videoclip apareixien tots els personatges de la sèrie, al costat del grup tocant la cançó.

 

Count on me (Bruno Mars)

El debut de Bruno Mars, Doo-Woop & Hooligans, publicat el 2010, incloïa aquesta oda a l’amistat, una cançó positiva centrada en la importància de poder comptar sempre amb els amics.

 

With a little help from my friends (The Beatles)

Un clàssic del 1967 escrit per John Lennon i Paul McCartney i interpretada per Ringo Starr. Va ser inclosa dins el disc Sgt. Peppers Lonely hearts club band i al llarg dels anys ha estat versionada per artistes com Joe Cocker.

 

Umbrella (Rihanna & Jay-Z)

Una de les cançons més venudes de la dècada dels 2000 parla de la protecció que brinden els amics quan les coses no van bé, comparant els mals moments amb una tempesta i els amics, amb un paraigües en què refugiar-se. Va guanyar un Grammy a la “Millor col·laboració de rap cantada”.

 

You’ve got a friend (Carole King)

Un altre clàssic imprescindible de tots els temps, aquesta cançó de Carole King ha estat versionada per una multitud d’artistes de renom com ara James Taylor, Michael Jackson, Dusty Springfield, Aretha Franklin o Roberta Flack, entre d’altres. A finals dels 90, els Brand New Heavies van donar-li un toc més actual en clau funk, incloent-hi una versió dins el seu àlbum Shelter.

 

 

Notícia

2 Abril 2020

ALTRES NOTÍCIES
Estàs escoltant